×

Tuotteiden poistaminen Alkon valikoimasta

Alkoholilaki määrittelee tiukat pelisäännöt sille, miten voimme poistaa tuotteita valikoimastamme.

Tuote voidaan poistaa Alkon valikoimasta esim. silloin, jos se ei täytä lainsäädännön vaatimuksia tai jos toimitusketjun osapuoli kieltäytyy auditoinnista tai ei noudata Alkon määrittämiä eettisiä arvoja ja toimintaperiaatteita. Tuotteiden takaisinvetoja (tuote poistetaan väliaikaisesti myynnistä) tehdään mm. sellaisissa tilanteissa, joissa etikettimerkinnät ovat puutteellisia tai virheellisiä.

Ajoittain on tilanteita, joissa suuri yleisö kyseenalaistaa joidenkin tuotteiden myynnin. Näissäkin tilanteissa toimimme lain asettamissa raameissa ja kunnioitamme tavarantoimittajasopimuksia. Alkoholilaki velvoittaa meitä tasapuolisuuteen ja syrjimättömyyteen ja määrittää ne syyt, joiden perusteella voimme tuotteita poistaa.

Emme voi valita tavarantoimittajiamme tai myynnissä olevia tuotteitamme perustuen yleiseen palautteeseen tai mielipahaan. Erityistehtävämme velvoittaa toki meitä toimimaan esimerkillisellä tavalla. Haastamme niin itseämme kuin tavarantoimittajiamme ja tuottajia ja uudistumme muuttuvan maailman mukana.