×

Pohjoismaiseen tyyliin

”Eurooppalainen juomakulttuuri”. Sanaparia käytetään eri yhteyksissä, mutta todellisuudessa yhtä yhtenäistä eurooppalaista juomakulttuuria ei ole. Alkoholin käyttötavat ja kulutus vaihtelevat ympäri Eurooppaa, niin myös keinot myydä alkoholia. Pohjoismaissa alkoholin myynti on säädellympää, kun taas muualla Euroopassa myynti on vapaampaa.

Eurooppalaisessa mallissa vapaus sääntelystä on suuri, mutta meillä Pohjoismaissa on haluttu panostaa vastuullisuuteen. Euroopassa alkoholia voi ostaa lähes mistä vain ja milloin vain, mikä heijastuu Pohjoismaita suurempana alkoholinkulutuksena ja yhteiskunnallisina kustannuksina. Pohjoismaisessa mallissa ei priorisoida myyntivoittoja, vaan rakennetaan yhdessä ruoka- ja juomakulttuuria, joka edistää hyvinvointia ja ehkäisee haittoja. Se on meidän kaikkien etu.

Vierailit sitten Suomen Alkossa, Ruotsin Systembolagetissa, Norjan Vinmonopoletissa, Färsaarten Rúsanissa tai Islannin Vínbúðinissa, voit helposti luottaa siihen, että juomiin erikoistuneet ja kouluttautuneet myyjät auttavat sinua löytämään juuri sinulle sopivan tuotteen. Modernien monopolien tiivis yhteistyö tavarantoimittajien kanssa varmistaa maailmanlaajuisen ja huippulaadukkaan valikoiman, jonka tuotteet ovat vastuullisesti hankittu ja hinnoiteltu, ihmisiä ja ilmastoa kunnioittaen. Siinä missä monissa Euroopan maissa valikoima on usein keskittynyt paikallisiin tuotteisiin, pohjoismainen malli tuo maailman - ja vastuullisen nautinnon lasiisi.