×

Alko, alkoholi ja terveys

Alkoholi voi täydentää ruokanautintoa ja on tärkeä osa monen ihmisen juhlaa, mutta sen haittapuolet ovat kiistattomat. Siksi kerromme asiakkaille avoimesti alkoholin haitoista – Alkolle alkoholi ja terveys ovat osa samaa lain määräämää tehtävää.

Kerromme kanavissamme alkoholin vaikutuksista terveyteen, esimerkiksi miten alkoholin palaminen elimistössä vaikuttaa palautumiseen tai unen laatuun. Teemme konkreettista yhteistyötä eri päihdejärjestöjen, kuten A-klinikkasäätiön ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n, sekä esimerkiksi Helsinki Mission ja MIELI ry:n kanssa. Tarjoamme myös vuosi vuodelta laajemman vähäalkoholisten ja alkoholittomien tuotteiden valikoiman.

Myymälähenkilökuntamme valvoo alkoholin myyntiä. Heillä on myös kätensä ulottuvilla niin sanottuja huolikortteja, joiden avulla he voivat opastaa alkoholiongelmasta kärsiviä asiakkaita ottamaan yhteyttä auttaviin tahoihin.

Otamme vastuumme alkoholin myyjänä hyvin vakavasti ja pyrimme jatkuvasti löytämään uusia keinoja vähentää sen haittavaikutuksia – ja lisäämään hyvinvointia.