×

Alko, alkoholi ja terveys

Alkoholijuomat voivat täydentää ruokanautintoa ja ne ovat tärkeä osa monen ihmisen juhlaa, mutta alkoholin haittapuolet ovat kiistattomat. Siksi kerromme asiakkaille avoimesti alkoholin haitoista –alkoholi ja terveys ovat tärkeä osa lain Alkolle määräämää tehtävää.

Kerromme kanavissamme alkoholin vaikutuksista terveyteen, esimerkiksi alkoholin palamisen vaikutuksista palautumiseen tai unen laatuun. Teemme yhteistyötä eri päihdejärjestöjen, kuten A-klinikkasäätiön ja Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n, sekä esimerkiksi HelsinkiMission ja MIELI ry:n kanssa.

Varmistamme, ettei alkoholituotteita myydä alaikäisille, päihtyneille tai välitystarkoituksiin. Jos huoli omasta tai läheisen alkoholinkäytöstä herää, myymälöistämme löytyy Huolikortteja, joihin on koottu useiden apua tarjoavien tahojen yhteystietoja. Lopettamispäätökseen tukea voi saada kanssamme tehtävästä asiointikieltosopimuksesta.

Otamme vastuumme alkoholin myyjänä vakavasti ja pyrimme jatkuvasti löytämään uusia keinoja vähentää sen haittavaikutuksia – ja lisäämään hyvinvointia.

Tutustu myös alkoholi ja hyvinvointi -aiheisiin webinaareihin.